Pudinková Šarlota

Hodnocení 4x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka polohrubá
  • 40 g Cukr krupice
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 6 polévková lžíce Marmeláda malinová
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 385.2 mg
  • Draslík 116.7 mg
  • Vláknina 3865 mg
  • Vitamín A 3865 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do lehké pěny. K našlehaným žloutkům pomalu přidáme sníh z bílků a vmícháme mouku.

  • 2

    Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C 10-12 minut. Ihned po upečení přeneseme na čistou utěrku, potřeme marmeládou a stočíme do rolády.

  • 3

    Po vychladnutí roládu nakrájíme na půl centimetrové plátky a asi 2/3 plátků vyložíme mísu větší mísu.

  • 4

    Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme puding a nalijeme jej do mísy vyložené roládou. Na puding poklademe zbytek rolády a dáme vychladnout.

  • 5

    Před podáváním šarlotu vyklopíme.

Komentáře k receptu