Tvarohový cheesecake se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Měkký tvaroh
  • 500 g Švestky
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Bebe sušenky -rodinné
  • 1 ks Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 816 kcal
  • Sacharidy 166 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 126 g
  • Cholesterol 64.9 mg
  • Draslík 56.3 mg
  • Vláknina 24.5 mg
  • Vitamín A 24.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozdrtíme sušenky (válečkem, kladivem nebo v mixéru) a přidáme rozpuštěné máslo. Mělo by nám vzniknout těsto držící při sobě- toto těsto namačkáme do dortové formy a dáme na 5 minut do trouby na cca 180°C. Mezitím si připravíme cheese vrstvu smícháním tvarohu, zakysané smetany, cukru a vejce. Po "upečení" korpusu na něj naskládáme vypeckované švestky a nakonec zalijeme cheese krémem. A dáme péct do trouby- cca 20 minut na 180°C, poté stáhneme na 150°C a pečeme zase cca 20 minut. Krém by měl mít tuhé okraje, ale prostředek takový pudinkovitý, který po vychladnutí ztuhne. Necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu