Špagety Puttanesca
Suroviny
- 500 g Špagety, Makarony
- 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Ančovičky konzervované
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli paprička
- 5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Olivy černé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1349 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 19.1 mg
- Draslík 588.2 mg
- Vláknina 8842.3 mg
- Vitamín A 8842.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím na rozpáleném oleji orestujeme prolisovaný česnek s nakrájenou petrželkou a rozdrcenou chilli papričkou. Poté přidáme drcená rajčata, přivedeme k varu, teplotu snížíme a za občasného míchání cca 5min povaříme.
-
3
Vmícháme kapary, nakrájené ančovičky, olivy a vaříme ještě dalších 5min. Ochutíme solí a pepřem.
-
4
Omáčku v hrnci promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a ihned podáváme.