Vařený květák se sardelovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 17 g
- Sodík 2488 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 56.5 mg
- Draslík 957.9 mg
- Vláknina 8992.5 mg
- Vitamín A 8992.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 116.1 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozřežeme na růžičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a vaříme doměkka. Scedíme, necháme okapat a upravíme na talíře. Sardelky namočíme do mléka, necháme chvíli máčet, opláchneme a vykostíme pinzetou.
-
2
V pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme máslo, sardelky, posekanou petrželku a krátce podusíme. Sardelky rozmělníme vidličkou, opepříme, ještě pár minut podusíme, přelijeme květák na talířích a podáváme.