Chřest s hráškem a mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 13 g
- Sodík 625 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 20.5 mg
- Draslík 413.5 mg
- Vláknina 11844.1 mg
- Vitamín A 11844.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek necháme rozmrazit, chřest očistíme a pokrájíme na kratší kousky, lístky máty posekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Chřest zalijeme vodou a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a zpěníme. Přilijeme mléko, přidáme bešamel, sůl, pepř, provaříme, přiložíme chřest, hrášek a dusíme asi 10 minut. Zasypeme lístky máty, můžeme přidat posekanou petrželku a dusíme do zhoustnutí.