Zapečená vejce s mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 24 g
- Sodík 610 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 286.1 mg
- Draslík 210.4 mg
- Vláknina 1455 mg
- Vitamín A 1455 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a osmahneme. Zalijeme mlékem, vývarem, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, zpěníme, přiložíme mleté maso a osmažíme. Masovou směs rozdělíme do čtyř malých zapékacích formiček, do každé rozklepneme jedno vejce a vložíme na 5 minut do trouby, aby vejce ztuhla. Zalijeme omáčkou z rendlíku, poté pečeme dalších zhruba 15 minut. Krátce před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.