Barigoule z malých fialových artyčoků s uzeným bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2578 kcal
- Sacharidy 533 g
- Tuky 64 g
- Sodík 6065 mg
- Bílkoviny 140 g
- Uhlovodany 530 g
- Cholesterol 11.8 mg
- Draslík 18637.4 mg
- Vláknina 543292 mg
- Vitamín A 543292 mg
- Vitamín B6 5.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 587.2 mg
- Vitamín E 9.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupejte cibuli, očistěte mrkev a vše včetně bůčku nakrájejte na malé kostičky. Pomocí nože utřete česnek.
-
2
Z artyčoků odstraňte svrchní listy, až vám zbude jen srdíčko. Artyčokům ponechte kousek stonku. Odkládejte je do vody s kyselinou citrónovou či do citrónové šťávy, aby artyčoky nezčernaly.
-
3
Cibuli, česnek, mrkev a bůček orestujte na olivovém oleji, přidejte artyčoky, přilijte víno a počkejte, až se odpaří přebytečná tekutina. Pak vše zalijte drůbežím vývarem.
-
4
Osolte, opepřete a přidejte tymián.
-
5
Vařte zhruba 25 min.