Barigoule z malých fialových artyčoků s uzeným bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Vepřový bok uzený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 20 ks Artyčoky
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Tymián
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar slepičí
  • 2 dl Olej olivový
  • 1 dl Bílé víno
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2578 kcal
  • Sacharidy 533 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 6065 mg
  • Bílkoviny 140 g
  • Uhlovodany 530 g
  • Cholesterol 11.8 mg
  • Draslík 18637.4 mg
  • Vláknina 543292 mg
  • Vitamín A 543292 mg
  • Vitamín B6 5.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 587.2 mg
  • Vitamín E 9.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupejte cibuli, očistěte mrkev a vše včetně bůčku nakrájejte na malé kostičky. Pomocí nože utřete česnek.

  • 2

    Z artyčoků odstraňte svrchní listy, až vám zbude jen srdíčko. Artyčokům ponechte kousek stonku. Odkládejte je do vody s kyselinou citrónovou či do citrónové šťávy, aby artyčoky nezčernaly.

  • 3

    Cibuli, česnek, mrkev a bůček orestujte na olivovém oleji, přidejte artyčoky, přilijte víno a počkejte, až se odpaří přebytečná tekutina. Pak vše zalijte drůbežím vývarem.

  • 4

    Osolte, opepřete a přidejte tymián.

  • 5

    Vařte zhruba 25 min.

Komentáře k receptu