Lilkový kaviár a tomatové gazpacho

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 12 ks Lilek
  • 1 ks Česnek
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 dl Olej olivový
  • 2 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 892 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2332.1 mg
  • Vláknina 57249 mg
  • Vitamín A 57249 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propíchané lilky vložte na 45 min. do trouby a pečte na 180°C. Až změknou a na slupce se objeví pukliny, vyjměte je z trouby, podélně rozkrojte a vyškrábejte dužinu. Tu pak vložte do cedníku a nechte hodinu odkapat. Poté ji nožem rozsekejte, osolte, opepřete, zakapejte citronovou šťávou a přidejte trochu utřeného česneku.

  • 2

    Rajčata rozmixujte a propasírujte. Přidejte sůl, pepř a olivový olej.

  • 3

    Kaviár servírujte do skleniček a zalijte ho gazpachem.

Komentáře k receptu