Lilkový kaviár a tomatové gazpacho
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 892 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 90 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2332.1 mg
- Vláknina 57249 mg
- Vitamín A 57249 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propíchané lilky vložte na 45 min. do trouby a pečte na 180°C. Až změknou a na slupce se objeví pukliny, vyjměte je z trouby, podélně rozkrojte a vyškrábejte dužinu. Tu pak vložte do cedníku a nechte hodinu odkapat. Poté ji nožem rozsekejte, osolte, opepřete, zakapejte citronovou šťávou a přidejte trochu utřeného česneku.
-
2
Rajčata rozmixujte a propasírujte. Přidejte sůl, pepř a olivový olej.
-
3
Kaviár servírujte do skleniček a zalijte ho gazpachem.