Hovězí plátky se zapečeným sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 26 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 71.6 mg
- Draslík 67.1 mg
- Vláknina 1407.6 mg
- Vitamín A 1407.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, osolíme špetkou soli, opepříme, naklepeme, nařízneme okraje a obalíme v mouce. Následně je po obou stranách opečeme v hrnci na rozpáleném oleji. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Hotové maso vybereme z hrnce a naskládáme na dno máslem potřené zapékací mísy. Na povrch vyskládáme tenké plátky česneku.
-
2
Z bílku a zbylé soli vyšleháme tuhý sníh, na každý plátek masa položíme lžící tuhého sněhu. Posypeme jemně strouhaným sýrem. v horké troubě zapečeme. Po upečení plátky klademe na teplé talíře, každou porci ozdobíme tenkými proužky kapie.