Stroganov z hovězí svíčkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 250 g Jogurt bílý
  • 6 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 48.5 mg
  • Draslík 456.5 mg
  • Vláknina 737 mg
  • Vitamín A 737 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou svíčkovou rozkrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme a krájíme na středně silné nudličky. Zprudka (za stálého míchání) maso osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Vložíme drobně nasekanou cibuli, vše ochutíme solí, pepřem. Jogurt smícháme s moukou a kečupem. Dobře metlou prošleháme na hladkou hmotu bez hrudek a zalijeme jí maso. Dobře promícháme, chvilku podusíme.

  • 2

    Teplé jídlo rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu