Vařené hovězí s květákem a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso přední
  • 250 g Květák
  • 350 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 250 g Smetana
  • 20 g Pažitka
  • 2 ml Citrónová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • 7 dl Víno bílé
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 51.7 mg
  • Draslík 551.4 mg
  • Vláknina 5772.6 mg
  • Vitamín A 5772.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso vložíme do tlakového hrnce, zalijeme 1,5 l vody, vsypeme půl lžičky soli a vaříme do měkka. Poté maso vybereme a rozkrájíme na stejné kousky. Udržujeme je teplé do dalšího použití.

  • 2

    Opraný, na růžičky rozebraný květák vložíme do hrnce na rozpálený olej. Přidáme scezený okapaný hrášek, společně osmahneme. Poté zalijeme vodou i vínem, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a povaříme do měkka. Před dovařením vlijeme do zeleniny smetanu smíchanou s moukou a dobře promícháme. Přivedeme k varu, následně stáhneme ze sporáku. Dochutíme pepřem, citrónovou šťávou, vmícháme uvařené maso.

  • 3

    Po promíchání jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme. Každou porci posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu