Dušené hovězí s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 3 g Bobkový list
  • 300 g Fazolové lusky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 58.2 mg
  • Draslík 27.6 mg
  • Vláknina 877.2 mg
  • Vitamín A 877.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso rozkrájíme na stejně velké kousky, které vložíme do hrnce na rozehřáté sádlo. Posypeme solí, zprudka osmahneme ze všech stran. Nakonec zasypeme moukou, promícháme, vložíme drobně nasekanou cibuli, posypeme pepřem, přidáme bobkový list. Chvilku smažíme a zalijeme horkou vodou. Pod pokličkou dusíme do měkka, před dodušením přisypeme nakrájené zelené fazolky. Vlijeme kečup a vše dusíme do měkka.

  • 2

    Na jednotlivé talíře rozdělené jídlo s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu