Rýžové válečky s chřestem a šunkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Chřest zelený
  • 4 g Sůl
  • 20 g Řasa Nori
  • 300 g Rýže dušená
  • 15 g Wasabi pasta
  • 60 g Šunka dušená
  • 200 ml Voda pitná
  • 40 ml Ocet rýžový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 31.4 mg
  • Vláknina 2165 mg
  • Vitamín A 2165 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelený chřest očistíme, omyjeme, nakrájíme na kratší špalíčky, vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 4 minuty. Scedíme, necháme okapat. Z dušené rýže vytvarujeme 4 válečky, navrch každého válečku položíme špalíček chřestu, srolovaný plátek šunky, ovineme proužkem řasy nori a zpevníme rozdrceným zrnkem dušené rýže.

  • 2

    Válečky upravíme na talířky, potřeme pastou wasabi, pokapeme octem a podáváme.

Komentáře k receptu