Polévka z hříbků, brambor a zeleniny
Suroviny
- 200 g Brambory
- 3 g Bobkový list
- 60 g Olej slunečnicový
- 300 g Hříbky čerstvé
- 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Paprika žlutá
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 13 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 563.9 mg
- Vláknina 11619.8 mg
- Vitamín A 11619.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory rozkrájíme na malé kostky, které vložíme do hrnce. Přidáme špetku soli, bobkový list, přiklopíme pokličkou, na mírném ohni vaříme. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme očištěné, omyté a nakrájené houby. Osmahneme do poloměkka, posypeme moukou, zamícháme, poté přidáme mletou papriku, stáhneme ze sporáku, zamícháme a vlijeme vše do vařících se brambor. Přisypeme mraženou zeleninu a povaříme do měkka.
-
2
Odstavíme ze sporáku, dochutíme solí, pepřem, vegetou, posypeme majoránkou. Přidáme prolisovaný česnek, promícháme.
-
3
Hotovou polévku porcujeme do jednotlivých polévkových misek a podáváme.