Krymské vareňje z citronů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 29.6 mg
- Vláknina 1880 mg
- Vitamín A 1880 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z citronů seřízneme kůru a vložíme je na 20 minut do vařící vody, potom je opláchneme studenou vodou, nakrájíme na půlkolečka a pečlivě vybereme jadérka.
-
2
Na hustý sirup svaříme cukr se 400 ml vody, vložíme dílky citronu, přivedeme k varu a odstavíme. Za hodinu sirup slijeme, necháme 15 - 20 minut povařit a citrony zalijeme. Za hodinu opět sirup slijeme, ještě jednou povaříme 15 - 20 minut, vlijeme na citrony, přidáme kůru z jednoho citronu a společně vaříme 15 - 20 minut.
-
3
Vareňje po vychladnutí zbavíme citronové kůry, naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme v chladnu.