Rybí filé s bramborovými chipsy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 3 g
- Sodík 976 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 4 mg
- Draslík 955.8 mg
- Vláknina 13585 mg
- Vitamín A 13585 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky, rybí filé osolíme, opepříme, pažitku s petrželkou posekáme na jemno, Parmezán nastrouháme, citron rozkrájíme na osminky.
-
2
Dva plechy potáhneme papírem na pečení, z bílků vyšleháme polotekutý sníh a brambory v něm namočíme, vyskládáme na jeden plech, vložíme do vyhřáté truby a pečeme při 200°C zhruba 35 minut. V polovině pečení brambory obrátíme.
-
3
Rybí filé vyskládáme na druhý plech, v misce smícháme strouhanku, petrželku, pažitku, Parmezán, směsí posypeme filé. Pokapeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby nad brambory. Pečeme asi 15 minut.
-
4
Filé s bramborami upravíme na talíře a doplníme osminkami citronu.