Rybí karbanátky s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1348 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 490.5 mg
- Vláknina 6365 mg
- Vitamín A 6365 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem a vložíme do mísy. Rybí filé rozkrájíme nadrobno, kopr posekáme na jemno, kapary scedíme. Filé, kopr a kapary přidáme k bramborám, přisypeme dvě lžíce strouhanky, sůl, pepř, přidáme dvě vejce, zakápneme citronovou šťávou a vypracujeme těsto. Vytvarujeme 8 karbanátků, které dáme na 15 minut do lednice uležet.
-
2
Karbanátky poté obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci, obalíme ve strouhance a vložíme do pánve s rozehřátým olejem. Smažíme asi 4 minuty z každé strany do zlatova.