Rybí karbanátky s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 400 g Filé rybí
  • 40 g Kopr čerstvý
  • 90 g Strouhanka
  • 15 g Kapary sterilované
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Olej slunečnicový
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1348 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 490.5 mg
  • Vláknina 6365 mg
  • Vitamín A 6365 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem a vložíme do mísy. Rybí filé rozkrájíme nadrobno, kopr posekáme na jemno, kapary scedíme. Filé, kopr a kapary přidáme k bramborám, přisypeme dvě lžíce strouhanky, sůl, pepř, přidáme dvě vejce, zakápneme citronovou šťávou a vypracujeme těsto. Vytvarujeme 8 karbanátků, které dáme na 15 minut do lednice uležet.

  • 2

    Karbanátky poté obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci, obalíme ve strouhance a vložíme do pánve s rozehřátým olejem. Smažíme asi 4 minuty z každé strany do zlatova.

Komentáře k receptu