Hrášková polévka s mrkvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek mražený
  • 20 g Petržel - nať
  • 80 g Mrkev kořen
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Vegeta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 4769 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 1381.7 mg
  • Vláknina 19726.8 mg
  • Vitamín A 19726.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.3 mg
  • Vitamín E 7.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mražený hrášek propláchneme teplou tekoucí vodou a necháme okapat. Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. V hrnci na rozehřátém másle osmažíme mouku na světlou jíšku. Zalijeme studeným vývarem, osolíme, opepříme, ochutíme Vegetou. Vsypeme okapaný hrášek, nastrouhanou mrkev a dobře promícháme.

  • 2

    Přiklopíme poklicí, za častého míchání vaříme do měkka. Pře dovařením polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích, ale také v polévkových miskách.

Komentáře k receptu