Jehněčí guláš irský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1252 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 118.5 mg
- Draslík 1978.6 mg
- Vláknina 17685 mg
- Vitamín A 17685 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 190.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na kostky, brambory oloupeme, nakrájíme na silné plátky, kapustu rozkrojíme, vyřízneme košťál a listy nakrájíme na silnější proužky, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
-
2
Na dno pekáčku nasypeme polovinu brambor, cibule a kapusty, zasypeme kostkami masa, osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu, posekanou petrželku, zakryjeme zbylou zeleninou, zalijeme vývarem, irským pivem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do předehřáté trouby a dusíme asi 2 hodiny.