Jehněčí guláš irský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí krkovice
  • 700 g Brambory
  • 500 g Kapusta hlávková
  • 250 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 250 ml Pivo Guinness
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1252 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 118.5 mg
  • Draslík 1978.6 mg
  • Vláknina 17685 mg
  • Vitamín A 17685 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 190.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na kostky, brambory oloupeme, nakrájíme na silné plátky, kapustu rozkrojíme, vyřízneme košťál a listy nakrájíme na silnější proužky, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.

  • 2

    Na dno pekáčku nasypeme polovinu brambor, cibule a kapusty, zasypeme kostkami masa, osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu, posekanou petrželku, zakryjeme zbylou zeleninou, zalijeme vývarem, irským pivem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do předehřáté trouby a dusíme asi 2 hodiny.

Komentáře k receptu