Zapečená zeleninová směs s mletým masem
Suroviny
- 300 g Lilek
- 400 g Jehněčí maso mleté
- 200 g Cibule
- 20 g Tuk
- 30 g Strouhanka
- 600 g Brambory
- 150 g Jogurt bílý
- 15 g Oregano čerstvé
- 15 g Tymián čerstvý
- 120 g Sýr Ementál (Primátor)
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 25 g Olej olivový extra panenský
- 250 g Passata (drcená rajčata)
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 34 g
- Sodík 674 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 236.6 mg
- Draslík 852.6 mg
- Vláknina 11881.7 mg
- Vitamín A 11881.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, spolu s lilky nakrájíme silnější plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, ementál nastrouháme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a zpěníme. Přiložíme mleté maso, orestujeme, následně podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme a dusíme do vysmahnutí na tuk. Přidáme passatu a ještě krátce podusíme.
-
3
Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, dno a stěny obložíme plátky lilků, na dno rozložíme polovinu brambor, misku naplníme směsí mletého masa a rajčat, povrch poklademe zbylými plátky brambor a posypeme strouhaným sýrem. V jogurtu rozmícháme vejce, posekaný tymián a oregano a touto směsí zalijeme maso v misce.
-
4
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 65 až 70 minut.