Zapečená klobásová směs s bramborami
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
- 25 g Máslo čerstvé
- 20 g Olej olivový extra panenský
- 500 g Klobása uzená
- 350 g Fazole červené sterilované
- 200 g Passata (drcená rajčata)
- 5 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 120 g Pastinák
- 80 ml Mléko polotučné
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 špetka Pepř cayenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1102 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 9.5 mg
- Draslík 838.8 mg
- Vláknina 24449.7 mg
- Vitamín A 24449.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobásy nakrájíme na silnější kolečka, pastinák omyjeme, nakrájíme na kostičky, nakládané fazole scedíme. Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme klobásy a zprudka osmažíme. přisypeme fazole, pastinák, přidáme passatu, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře, posekané bylinky a podusíme asi 10 minut.
-
3
Klobásovou směs přendáme do zapékací misky, zakryjeme bramborovou kaší, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut.