Tymiánové taštičky s masem a cuketou
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 6 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 5 g Tymián sušený
- 125 g Máslo čerstvé
- 400 g Hovězí maso zadní
- 250 g Cibule
- 200 g Brambory
- 250 g Cuketa
- 8 g Tymián čerstvý
- 8 g Rozmarýn čerstvý
- 30 g Olej slunečnicový
- 80 ml Voda pitná
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 40 g
- Sodík 799 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 156.8 mg
- Draslík 551.3 mg
- Vláknina 11994 mg
- Vitamín A 11994 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme mouku, přidáme sušený tymián, špetku soli, promícháme, přiložíme měkké máslo a zapracujeme do směsi. Přilijeme vodu, vypracujeme těsto, zakryjeme utěrkou a necháme půl hodiny odpočinout.
-
2
Cibuli rozkrájíme nadrobno, brambory oloupeme a spolu s cuketou nakrájíme na kostičky, maso na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a smažíme do zlatova. Přidáme maso, osmahneme ze všech stran. Osolíme, opepříme, ochutíme posekanými lístky tymiánu, rozmarýnu, podlijeme vývarem, přidáme brambory a dusíme asi 10 minut. Přimícháme cuketu, podusíme dalších 10 minut, tekutina by se měla téměř odpařit.
-
3
Těsto rozdělíme na čtyři díly, z každého vytvarujeme placku, na polovinu placky naneseme masovou směs, překlopíme druhou polovinou placky, okraje spojíme zmáčknutím. Poté je vyskládáme na plech, potažený papírem na pečení. Povrch potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.