Tymiánové taštičky s masem a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 38 g
- Sodík 768 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 95.5 mg
- Draslík 136.7 mg
- Vláknina 10130 mg
- Vitamín A 10130 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, brambory oškrábeme, omyjeme, pokrájíme na kostičky, hovězí maso na malé kousky. Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, tymián, promícháme a konečky prstů zapracujeme do směsi měkké máslo. Přilijeme studenou vodu, vypracujeme hladké těsto, necháme 30 minut odležet.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, necháme vydusit vlastní šťávu, vložíme mrkev, brambory, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a zvolna dusíme asi 15 až 20 minut. Voda se musí téměř odpařit.
-
3
Těsto rozdělíme na 4 díly, které válečkem rozválíme na stejně velké pláty. Na jednu polovinu každého plátu naneseme stejný díl masové směsi, překlopíme druhou polovinou plátu a okraje k sobě přimáčkneme. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme taštičky, potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny do zlatova.