Karbanátky s bramborovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1575 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 177.6 mg
- Draslík 1489.2 mg
- Vláknina 14940 mg
- Vitamín A 14940 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na malé kostičky a promícháme s posekanou petrželkou. Do mísy vsypeme strouhanku, sušenou cibuli, oregano, promícháme, zalijeme vývarem a necháme nasáknout. Přidáme vejce, mleté maso, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Odtrhneme dva malé kousky, vytvarujeme placičky, doprostřed jedné položíme trochu bramborové nádivky, druhou placičkou nádivku zakryjeme a karbanátek dotvarujeme. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme karbanátky a smažíme z obou stran do zlatova.
-
2
Vyjmeme z pánve, necháme na papírové utěrce okapat a podáváme.