Karbanátky s bramborovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 150 g Strouhanka
  • 40 g Cibule sušená
  • 10 g Oregano sušené
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso mleté
  • 2.67 g Olej olivový
  • 120 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1575 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 177.6 mg
  • Draslík 1489.2 mg
  • Vláknina 14940 mg
  • Vitamín A 14940 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na malé kostičky a promícháme s posekanou petrželkou. Do mísy vsypeme strouhanku, sušenou cibuli, oregano, promícháme, zalijeme vývarem a necháme nasáknout. Přidáme vejce, mleté maso, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Odtrhneme dva malé kousky, vytvarujeme placičky, doprostřed jedné položíme trochu bramborové nádivky, druhou placičkou nádivku zakryjeme a karbanátek dotvarujeme. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme karbanátky a smažíme z obou stran do zlatova.

  • 2

    Vyjmeme z pánve, necháme na papírové utěrce okapat a podáváme.

Komentáře k receptu