Sekaná s bramborovou náplní
Suroviny
- 150 g Chléb pšeničný (bílý)
- 30 g Cibule sušená
- 8 g Oregano sušené
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 750 g Hovězí maso mleté
- 500 g Brambory
- 70 g Sýr Parmezán
- 30 g Petržel kudrnka
- 250 g Passata (drcená rajčata)
- 15 g Hořčice Dijonská
- 120 ml Hovězí vývar základní
- 60 ml Vývar slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1603 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 189.5 mg
- Draslík 1448.9 mg
- Vláknina 13632.5 mg
- Vitamín A 13632.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy natrháme na malé kousky střídku bílého chleba, přilijeme hovězí vývar, osolíme, opepříme, přisypeme sušenou cibuli, oregano a necháme 5 minut uležet. Přidáme mleté maso, vejce a vymícháme těsto. Brambory oškrábeme, omyjeme, nastrouháme na hrubo a vsypeme do jiné mísy. Přidáme strouhaný ementál, posekanou petrželku, promícháme. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj položíme masové těsto a rozprostřeme je do tvaru většího obdélníku. Navrch poklademe rovnoměrně bramborovou směs a pomocí papíru zavineme do tvaru válce. Mokrými dlaněmi uhladíme povrch, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba 40 minut. V misce smícháme passatu se slepičím vývarem a dijonskou hořčicí, polijeme sekanou, pečeme dalších 10 minut.
-
2
Upečenou sekanou krájíme na plátky a podáváme.