Pečené brambory v alobalu s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 26 g
- Sodík 813 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 1029.7 mg
- Vláknina 14837.5 mg
- Vitamín A 14837.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bylinky posekáme na jemno, vsypeme do misky, přidáme hořčici, citronovou šťávu, dvě třetiny měkkého másla a důkladně promícháme. Misku zakryjeme a vložíme do lednice.
-
2
Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme, potřeme olejem, každý zvlášť zabalíme do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi hodinu. Chřest očistíme, vložíme do malého pekáčku, přidáme zbytek másla a vložíme na posledních 20 minut k bramborám do trouby.
-
3
Upečené brambory rozbalíme, rozkrojíme napůl, upravíme na talíře, doplníme chřestem, kousky ochuceného másla z lednice, osolíme a podáváme.