Pečené brambory v alobalu s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 15 g Hořčice
  • 8 g Sůl
  • 400 g Chřest bílý
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 3.6 g Olej slunečnicový
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 813 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 1029.7 mg
  • Vláknina 14837.5 mg
  • Vitamín A 14837.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky posekáme na jemno, vsypeme do misky, přidáme hořčici, citronovou šťávu, dvě třetiny měkkého másla a důkladně promícháme. Misku zakryjeme a vložíme do lednice.

  • 2

    Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme, potřeme olejem, každý zvlášť zabalíme do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi hodinu. Chřest očistíme, vložíme do malého pekáčku, přidáme zbytek másla a vložíme na posledních 20 minut k bramborám do trouby.

  • 3

    Upečené brambory rozbalíme, rozkrojíme napůl, upravíme na talíře, doplníme chřestem, kousky ochuceného másla z lednice, osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu