Bramborová polévka s vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 140 g Ovesné vločky
  • 250 g Brambory
  • 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 99.1 mg
  • Draslík 315.1 mg
  • Vláknina 9829.8 mg
  • Vitamín A 9829.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme v hrnci, vložíme vločky, špetku soli, a osmahneme. Zalijeme vodou, vložíme oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory. Vsypeme pod tekoucí vodou opláchnutou mraženou zeleninu. Vše dohromady povaříme doměkka.

  • 2

    Mléko, smetanu, vejce spolu metlou rozšleháme a vlijeme do polévky. Nakonec dochutíme zbylou solí, pepřem, Vegetou, přidáme drobně nasekanou petržel kudrnku a odstavíme ze sporáku.

  • 3

    Před podáváním polévku rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře, anebo polévkových misek a podáváme.

Komentáře k receptu