Bramborový salát dušený
Suroviny
- 700 g Brambory vařené ve slupce
- 80 g Anglická slanina
- 80 g Cibule
- 80 g Paprika červená
- 20 g Petržel kudrnka
- 100 g Zelenina nakládaná
- 20 g Hořčice Dijonská
- 20 g Olej olivový extra panenský
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 40 g Cukr krupice
- 60 ml Ocet jablečný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1441 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 902 mg
- Vláknina 15432.5 mg
- Vitamín A 15432.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na proužky, cibuli nadrobno, anglickou slaninu na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a osmahneme. Slaninu vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli, osmažíme, osolíme, opepříme, přilijeme ocet, přidáme cukr, hořčici a dusíme asi 2 minuty.
-
2
Přimícháme brambory, papriku, nakládanou zeleninu a dusíme doměkka. Odstavíme z ohně, posypeme slaninou, posekanou petrželkou a podáváme.