Anglická bramborová polévka krémová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 200 g Houby čerstvé
  • 400 g Smetana
  • 20 g Petržel - nať
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 139.4 mg
  • Draslík 425.8 mg
  • Vláknina 5407.8 mg
  • Vitamín A 5407.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu, osolíme špetkou solí a přivedeme k varu. Vložíme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory, které uvaříme doměkka. Následovně je ponorným mixérem i s vodou rozmixujeme na hladkou hmotu. Udržujeme na sporáku na mírném ohni.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném 70 g másla osmahneme dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na tenké proužky nakrájené houby, zbylou sůl, opepříme, osmahneme doměkka. Vlijeme do bramborové rozmixované polévky a ještě jednou i s houbami rozmixujeme.

  • 3

    Ochutíme muškátovým oříškem, nakonec vlijeme smetanu, rozkvedlané žloutky. Vložíme zbylé máslo a stáhneme ze sporáku.

  • 4

    Hotovou polévku rozdělíme do jednotných hlubokých talířů, posypeme drobně nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu