Hovězí maso v zelenině

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso přední
  • 50 g Anglická slanina
  • 45 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Rajčatová šťáva
  • 250 g Mrkev kořen
  • 450 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 798 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 124.8 mg
  • Draslík 1226.9 mg
  • Vláknina 8215 mg
  • Vitamín A 8215 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém oleji opékáme očištěné, na kostičky nakrájené maso a na nudličky nakrájenou slaninu 2-3 minuty. Vyjmeme a do kastrolu vsypeme oloupanou, nasekanou cibuli. Smažíme ji několik minut, přisypeme mouku a znovu osmahneme. Přidáme rajčatovou šťávu, vývar, víno a omáčku povaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Do kastrolu vrátíme maso a přidáme na kousky nakrájený celer, oloupanou, na nudličky nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Znovu vše přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 2 hodiny v mírně vyhřáté troubě.

  • 3

    Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu