Hovězí maso v zelenině
Suroviny
- 750 g Hovězí maso přední
- 50 g Anglická slanina
- 45 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Rajčatová šťáva
- 250 g Mrkev kořen
- 450 ml Hovězí vývar základní
- 150 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 23 g
- Sodík 798 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 124.8 mg
- Draslík 1226.9 mg
- Vláknina 8215 mg
- Vitamín A 8215 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na rozehřátém oleji opékáme očištěné, na kostičky nakrájené maso a na nudličky nakrájenou slaninu 2-3 minuty. Vyjmeme a do kastrolu vsypeme oloupanou, nasekanou cibuli. Smažíme ji několik minut, přisypeme mouku a znovu osmahneme. Přidáme rajčatovou šťávu, vývar, víno a omáčku povaříme do zhoustnutí.
-
2
Do kastrolu vrátíme maso a přidáme na kousky nakrájený celer, oloupanou, na nudličky nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Znovu vše přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 2 hodiny v mírně vyhřáté troubě.
-
3
Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.