Německé bramborové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 2 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 323 mg
- Vláknina 6234.5 mg
- Vitamín A 6234.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory rozšťoucháme dohladka. Vmícháme vejce, oba druhy mouky a kmín. Směs osolíme, opepříme a vypracujeme hladké těsto, které bude držet tvar.
-
2
Z těsta vytvarujeme 12 stejně velkých šišek. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou a vaříme asi 15 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
-
3
Knedlíky můžeme podávat jako přílohu ke guláši a masovým pokrmům s omáčkou.