Mrkvový salát s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 600 g Mrkev kořen
  • 20 g Olej slunečnicový
  • 10 g Cukr třtinový
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Víno Marsala
  • 50 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Ocet Sherry
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 355 g
  • Sodík 868 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 406.4 mg
  • Vláknina 13875 mg
  • Vitamín A 13875 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev rozkrájíme na kostičky, vsypeme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Mrkev v karemelu promícháme, přisypeme prolisovaný česnek, podusíme minutu, zalijeme Marsalou, vývarem a dusíme asi 7 minut. Osolíme, opepříme a odstavíme, poté necháme vychladnout.

  • 2

    Přilijeme ocet, panenský olej, přisypeme na kostičky pokrájené vařené brambory, posekanou petrželku, důkladně promícháme, před podáváním vychladíme v lednici.

Komentáře k receptu