Polévka z batátů s paprikami
Suroviny
- 150 g Paprika červená
- 150 g Paprika zelená
- 150 g Paprika žlutá
- 250 g Cibule
- 500 g Brambory sladké (Batáty)
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 60 g Petržel - nať
- 100 g Anglická slanina
- 3 g Olej olivový extra panenský
- 30 ml Omáčka sójová
- 800 ml Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1547 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 949.8 mg
- Vláknina 10792.5 mg
- Vitamín A 10792.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 192.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Barevné papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na silnější proužky, batáty oškrábeme, nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, petrželku posekáme na jemno.
-
2
V hrci rozpálíme olej, přisypeme slaninu s cibulí a smažíme do křupava. Přidáme papriky, orestujeme, zalijeme vývarem, přisypeme batáty, osolíme, opepříme a vaříme zvolna zhruba 40 minut, až bude zelenina měkká.
-
3
Jednotlivé porce posypeme petrželkou.