Meruňkový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 159 g
- Tuky 2 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 159 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1297 mg
- Vláknina 20000 mg
- Vitamín A 20000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme vanilkový i krupicový cukr a přivedeme k varu, následně ihned stáhneme ze sporáku.
-
2
Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a řeznou plochou je postupně naskládáme na sebe do 0,7 dl skleniček. Zalijeme připraveným nálevem. Skleničky zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce, do 2 třetin naplněného vodou. Přiklopíme a při 95 stupních sterilizujeme 25 - 30 minut, poté vybereme z hrnce a odložíme na chladné místo vychladnout.