Rajčata plněná celerovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Sýr Čedar
  • 100 g Jogurt bílý
  • 100 g Majonéza
  • 20 g Petržel - nať
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 g Cibulka jarní
  • 100 g Sýr kozí
  • 6 g Oregano sušené
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Celer bulvový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Jablka
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 165 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 955.1 mg
  • Vláknina 15230.5 mg
  • Vitamín A 15230.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.8 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer jemně nastrouháme do misky. Přidáme strouhaný sýr, očištěnou omytou mrkev a bez jádřinců na kousky rozkrájené jablko. Vše pokapeme citrónovou šťávou, pocukrujeme, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec přidáme jogurt, majonézu, nasekanou petrželovou nať, všechny suroviny ještě promícháme.

  • 2

    Rajčata omyjeme, odřízneme z nich vršky a naplníme je připravenou náplní. Odříznuté vršky opět položíme na povrch rajčat a podle porcí je rozdělíme na jednotlivé studené talíře.

  • 3

    Do smetany nakrájíme zelenou část jarní cibulky, promícháme a každé rajče přelijeme. Nakonec talíře ozdobíme na malé kousky pokrájený sýrem, pokapeme olejem a posypeme oreganem.

Komentáře k receptu