Bramborové rösti křenové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 3 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 63.2 mg
- Draslík 522 mg
- Vláknina 6672.5 mg
- Vitamín A 6672.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, rozstrouháme nahrubo, bílou část jarní cibulky posekáme nadrobno, křen strouháme na jemno. Nastrouhané brambory dobře vymačkáme, vložíme do mísy, přidáme cibulku, vejce, křen, smetanu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme těsto, vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran do zlatova. Děrovanou lžící vyjmeme rösti z pánve, necháme okapat v papírové utěrce, upravíme na servírovací tác a podáváme.