Bramborové rösti křenové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Cibulka jarní
  • 15 g Křen
  • 15 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 3.33 g Olej slunečnicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 617 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 63.2 mg
  • Draslík 522 mg
  • Vláknina 6672.5 mg
  • Vitamín A 6672.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, rozstrouháme nahrubo, bílou část jarní cibulky posekáme nadrobno, křen strouháme na jemno. Nastrouhané brambory dobře vymačkáme, vložíme do mísy, přidáme cibulku, vejce, křen, smetanu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme těsto, vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran do zlatova. Děrovanou lžící vyjmeme rösti z pánve, necháme okapat v papírové utěrce, upravíme na servírovací tác a podáváme.

Komentáře k receptu