Rychlý studený předkrm
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 59 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 691.1 mg
- Vláknina 11339.8 mg
- Vitamín A 11339.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme, pokrájíme na kousky a vložíme do misky. Přidáme omytou, na kostky nakrájenou okurku, oloupanou, na tenké proužky rozkrájenou cibuli a na kolečka krájený pórek. Nakonec do misky vložíme omytou, jádřinců zbavenou, na tenké pásky pokrájenou papriku.
-
2
Všechnu zeleninu osolíme, opepříme, polijeme olejem a posypeme sezamovým semínky. Přidáme tatarskou omáčku, vše dobře promícháme.
-
3
Salát uložíme do lednice, těsně před podáváním rozporcujeme na talíře nebo do salátových misek a podáváme.