Omeleta s Nivou, kečupem a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1004 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 292.9 mg
- Draslík 249.1 mg
- Vláknina 493.3 mg
- Vitamín A 493.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu dobře vymažeme máslem, vysypeme strouhanou a vyložíme půlku nastrouhané Nivy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až se sýr začne tavit. Rozklepneme celá vejce, která rozložíme tak, aby vznikly čtyři porce. Mísu vrátíme opět do trouby a pečeme, aby bílky i řloutky mírně ztuhly. Vejce posypeme pepřem a mletou červenou paprikou.
-
2
Po vytažení z trouby posypeme vejce zbylým nastrouhaným sýrem. Hotovou omeletu rozkrájíme na čtyři porce, které rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme ostrým kečupem, ozdobíme olivami a podáváme.