Zajíc na kaštanech se švestkami
Suroviny
- 800 g Zaječí maso
- 100 g Zelenina kořenová
- 10 g Tymián čerstvý
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 100 g Cibule
- 100 g Vepřový bok
- 250 g Kaštany jedlé
- 200 g Švestky
- 30 g Olej olivový
- 300 ml Víno bílé
- 30 ml Brandy
- 1 ks Bobkový list
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 25 g
- Sodík 890 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 1292.2 mg
- Vláknina 4463.3 mg
- Vitamín A 4463.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a vykuchaného zajíce naporcujeme, vložíme do mísy, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vínem, přidáme bobkový list, tymián a necháme marinovat přes noc.
-
2
Cibuli pokrájíme nadrobno, švestky vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky, vepřový bůček rozkrájíme na kostičky, kaštany rozpůlíme, vložíme na chvilku pod gril a poté oloupeme. V hrnci rozehřejeme olej, porce zajíce osolíme, opepříme, posypeme moukou, vložíme do hrnce a osmahneme ze všech stran. Přilijeme scezenou marinádu, zakápneme brandy, přidáme cibuli, švestky, kaštany, bůček, podle potřeby vodu, dusíme do měkka.