Srnčí kýta s banány
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 13 g
- Sodík 861 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 267 mg
- Vláknina 5606.3 mg
- Vitamín A 5606.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné srnčí maso nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu strouháme nahrubo, banány oloupeme, rozkrájíme na silnější kolečka.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme, přiložíme plátky masa a orestujeme z obou stran. Podlijeme vodou, zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, nové koření a dusíme do měka. V jiné pánvi na másle osmažíme kolečka banánů.
-
3
Maso upravíme na talíře, obložíme kolečky banánů a přelijeme šťávou.