Nákyp z brambor a hrušek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 250 g Hrušky
  • 400 g Brambory vařené
  • 40 g Strouhanka
  • 100 g Strouhanka
  • 20 g Petržel - nať
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 799 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 236.2 mg
  • Draslík 988.8 mg
  • Vláknina 11516.2 mg
  • Vitamín A 11516.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, rozklepneme vejce, na malé kostky nakrájené žemle a rukou vše dobře zpracujeme na vláčné těsto. Přidáme na malé kostky nakrájené hrušky, nadrobno pokrájené brambory a nakonec na tenké nudličky rozkrájenou cibuli. Ještě jednou promícháme.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a připravené těsto rozetřeme na dno mísy. Povrch posypeme strouhankou, naskládáme tenké plátky másla a posypeme nasekanou petrželovou natí.

  • 3

    Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 30 minut při 200 stupních. Po upečení necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na úhledné porce. Podáváme na jednotlivých talířích.

Komentáře k receptu