Nákyp z brambor a hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 36 g
- Sodík 799 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 236.2 mg
- Draslík 988.8 mg
- Vláknina 11516.2 mg
- Vitamín A 11516.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, rozklepneme vejce, na malé kostky nakrájené žemle a rukou vše dobře zpracujeme na vláčné těsto. Přidáme na malé kostky nakrájené hrušky, nadrobno pokrájené brambory a nakonec na tenké nudličky rozkrájenou cibuli. Ještě jednou promícháme.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a připravené těsto rozetřeme na dno mísy. Povrch posypeme strouhankou, naskládáme tenké plátky másla a posypeme nasekanou petrželovou natí.
-
3
Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 30 minut při 200 stupních. Po upečení necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na úhledné porce. Podáváme na jednotlivých talířích.