Grilované papriky s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Paprika červená
  • 300 g Paprika zelená
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 70 g Olej olivový extra panenský
  • 40 g Petržel - nať
  • 350 g Cibule
  • 4.2 g Olej olivový
  • 25 ml Limetková šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 594 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 519.5 mg
  • Vláknina 9802.5 mg
  • Vitamín A 9802.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 183.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené i zelené papriky zbavíme jádřinců a rozkrojíme napůl. Vložíme pod gril, pokapeme olivovým olejem a opékáme, až téměř zčernají. Papriky opatrně vložíme do mikrotenového sáčku a necháme 10 minut odležet. Zapaří se a půjdou lépe oloupat. Papriky vyjmeme a oloupeme, nakrájíme je na proužky, cibuli rozkrojíme napůl a poté pokrájíme na nudličky. Do misky vsypeme papriky, cibuli, prolisovaný česnek, přilijeme panenský olej, limetkovou šťávu, osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku a promícháme. Necháme 15 minut odležet a podáváme jako přílohu ke grilovaným pokrmům.

Komentáře k receptu