Grilované papriky s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 16 g
- Sodík 594 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 519.5 mg
- Vláknina 9802.5 mg
- Vitamín A 9802.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 183.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červené i zelené papriky zbavíme jádřinců a rozkrojíme napůl. Vložíme pod gril, pokapeme olivovým olejem a opékáme, až téměř zčernají. Papriky opatrně vložíme do mikrotenového sáčku a necháme 10 minut odležet. Zapaří se a půjdou lépe oloupat. Papriky vyjmeme a oloupeme, nakrájíme je na proužky, cibuli rozkrojíme napůl a poté pokrájíme na nudličky. Do misky vsypeme papriky, cibuli, prolisovaný česnek, přilijeme panenský olej, limetkovou šťávu, osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku a promícháme. Necháme 15 minut odležet a podáváme jako přílohu ke grilovaným pokrmům.