Vařené hovězí a uzené maso
Suroviny
- 700 g Hovězí kotlety s kostí
- 4 g Bobkový list
- 100 g Křen
- 100 g Hořčice
- 10 krajíc Chléb konzumní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Kedlubna
- 2 ks Petržel kořen
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 1 kg Moravské uzené maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 99 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 119.9 mg
- Draslík 493.2 mg
- Vláknina 6481.4 mg
- Vitamín A 6481.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené a hovězí maso omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Mrkev, kedlubnu, petržel očistíme, omyjeme a spolu s oloupanou cibulí a česnekem vložíme do hrnce s masem. Nakonec přidáme ještě bobkový list, sůl a celý pepř. Na mírném ohni, přiklopené poklicí, vaříme do změknutí masa. Po dobu vaření sítkem odstraňujeme vzniklou pěnu. Vaříme 80-90 minut.
-
2
Měkké maso scedíme, maso oddělíme od kostí, nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu překrojíme napůl. Na jednotlivé talíře rozdělíme maso podle porcí, které ozdobíme měkkou zeleninou. Přidáme jemně nastrouhaný křen, hořčici, chléb a podáváme.