Vejce s rajčaty na kari

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 40 g Petržel - nať
  • 8 g Zázvor mletý
  • 8 g Chilli koření mleté
  • 8 g Kari koření
  • 8 g Kmín mletý
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Sůl
  • 140 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 925 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 275.3 mg
  • Draslík 585.2 mg
  • Vláknina 9694.4 mg
  • Vitamín A 9694.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, vejce uvaříme natvrdo, petrželku posekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, osolíme, přidáme chilli koření, mletý zázvor, kari, kmín, mletou papriku, orestujeme, přidáme rajčata i s nálevem, promícháme, posypeme petrželkou a zvolna dusíme, až pokrm zhoustne. Vejce oloupeme, rozkrojíme podélně napůl, vložíme opatrně do pánve, prohřejeme a odstavíme.

  • 3

    Upravíme na talíře a podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu