Dušený hrách s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 12 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 269.5 mg
- Vláknina 3951 mg
- Vitamín A 3951 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočený hrách postavíme na plotnu (i s vodou, ve které se namáčel), osolíme a vaříme zhruba půl hodiny. Scedíme, necháme okapat. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, brambory očistíme, rozkrájíme na kostičky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme na jemno. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme celý kmín, hrách, mletý zázvor, chilli papričku, podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut. Přidáme hřebíček, posekané lístky koriandru, brambory a dodusíme do měkka.
-
2
Před podáváním vyndáme hřebíček, pokrm zakápneme limetkovou šťávou a hrách s bramborami lehce rozmačkáme vidličkou.