Rajčatová omáčka benátská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 55 g
- Sodík 1165 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 586.6 mg
- Vláknina 8230.2 mg
- Vitamín A 8230.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, celer a mrkev očistíme, nastrouháme nahrubo, rajčata rozkrájíme na kostičky, lístky bazalky posekáme.
-
2
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli a osmahneme do žluta. Přidáme, celer, mrkev, orestujeme, přisypeme rajčata, česnek, bazalku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškát a dusíme do měkka. Nakonec přimícháme bílé víno a odstavíme. Před podáváním omáčku propasírujeme přes sítko.