Smažený hejk s chřestovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1147 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 78.2 mg
- Draslík 85.6 mg
- Vláknina 3502.5 mg
- Vitamín A 3502.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z hejka osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce. Nakládaný chřest scedíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme polohrubou mouku a usmažíme světlejší jíšku. Rozředíme mlékem, provaříme, podle chuti zakápneme rybí omáčkou, přidáme chřest a vaříme dohusta. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přiložíme porce hejka a osmažíme z obou stran dozlatova.
-
2
Na talíře upravíme porce ryby, doplníme chřestovou omáčkou a podáváme.