Žloutková roláda s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 15 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 154.8 mg
- Draslík 169.2 mg
- Vláknina 3345 mg
- Vitamín A 3345 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vložíme žloutky, přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Čokoládu roztavíme a spolu s rozinkami a ořechy přimícháme k žloutkové pěně. Ze zbylých bílků vyšleháme tužší sníh a opatrně ho vmícháme do čokoládové směsi. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj rovnoměrně naneseme čokoládové těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Plech vyjmeme a těsto necháme vychladnout. Pomocí papíru, na kterém těsto leží, zavineme do rolády a dáme do lednice ztuhnout. Před podáváním roládu nakrájíme na plátky a ozdobíme šlehačkou.