Kuře na víně s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1153 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 618.9 mg
- Vláknina 4370.8 mg
- Vitamín A 4370.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané kuře naporcujeme, vyskládáme do pekáčku, podlijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list a dusíme na plotně asi 15 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, plátky oliv scedíme. Česnek s cibulí přidáme ke kuřeti, ochutíme oreganem, chilli kořením, pekáček vložíme do trouby a pečeme asi 0.5 hodiny. Podlijeme vínem, přidáme olivy a krátce podusíme. Zahustíme solamylem, provaříme a odstavíme.
-
2
Kuře i se šťávou upravíme na talíře a podáváme.