Jehněčí keema
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso mleté
- 100 g Brambory
- 200 ml Vývar zeleninový
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kmín celý
- 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 42 g
- Sodík 814 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 92.2 mg
- Draslík 878.2 mg
- Vláknina 7209.3 mg
- Vitamín A 7209.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si všechny suroviny. Brambory a rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Ve wok pánvi rozpálíme olej a cibuli spolu s prolisovaným česnekem 2 minuty osmahneme.
-
2
Přidáme do pánve maso, brambory a koření. Vše důkladně zamícháme a vaříme další 2 minuty. Přidáme vývar a rajčata, pánev zakryjeme a 15 minut dusíme. Na závěr už jen posypeme petrželkou a podáváme.